maandag 29 november 2010

Wikileaks drijft België in het nauw

WikiLeaks drijft België in het nauw
De klokkenluiderwebsite WikiLeaks laat alweer van zich horen. Ze heeft via internationale media documenten vrijgegeven over het diplomatieke verkeer tussen Washington en de Amerikaanse ambassades wereldwijd. Ook België wordt vernoemd in de ‘Cablegate’.



Nooit bevestigd
Bomspotters protesteren al jaren tegen de nucleaire wapens die opgeslagen liggen in Kleine-Brogel, maar dat werd nog nooit officieel bevestigd door de NAVO.

De Crem
Dat er Amerikaanse nucleaire wapens in België opgeslagen liggen, is nog nooit bevestigd in België. Eerder had minister van Defensie, Pieter De Crem, al laten ontglippen dat Defensie ontkent of bevestigt, maar iedereen weet dat er in Kleine Brogel een capaciteit nucleair aanwezig is. Achteraf zei hij zich versproken te hebben.

Buitenland
Ook het buitenland krijgt het zwaar te verduren. Verscheidene kranten pakten uit met artikelen. De belangrijkste besluiten daaruit zijn:
·         Arabische leiders drongen aan op een aanval op Iran
·         De Iraanse president Ahmadinejad wordt vergeleken met Hitler. Iran heeft hoogwaardige raketten gekocht van Noord-Korea die West-Europa kunnen bereiken
·         Amerikaanse functionarissen hebben de opdracht gekregen om de VN te bespioneren
·         De Russische president Poetin heeft banden met de georganiseerde misdaad
·         Saudi-Arabië blijft een belangrijke sponsor van terreurgroepen als al-Qaida
·         China heeft geprobeerd om Amerikaanse computernetwerken te saboteren en zoekmachine Google in het land plat te leggen
·         Amerika leurde met gevangenen van Guantanamo Bay, in ruil voor gunsten op het internationale politieke toneel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten