maandag 13 december 2010

Ook Belgische hackers deden mee aan 'Operation Payback'

Ook Belgische hackers deden mee aan ‘Operation Payback’


Enkele dagen geleden kregen ‘tegenstanders’ van de gearresteerde Julian Assange, oprichter WikiLeaks, enkele cyberaanvallen te verwerken. Meerdere sites werden zo voor korte duur ontoegankelijk gemaakt. Nu blijkt er ook een Belgisch-Nederlandse hackergroep achter deze aanvallen te zitten: De Floepies. Dat meldt de Telegraaf

De groep tophackers gebruikt de naam Floepies. Dat is een verwijzing naar een voormalige hacker in Nederland. Verder is er ontzettend weinig geweten over de groep. Ze opereren vanuit België en Nederland, en gebruiken ‘botnets’ om websites te bestormen. Zo een botnet is een aaneenschakeling van computers om zo massaal mogelijke informatieverzoeken te verzenden naar websites. Ze zijn een onderdeel van de veel grotere ‘Anonymous’-groep die de aanvallen op de websites bestuurden.

Klantengegevens
Zo werden onder meer paypal.com en mastercard.com voor enige tijd onbruikbaar gemaakt. Later volgde ook visa.com. Maar volgens de Telegraaf zouden deze hackers ook wachtwoorden en andere geheime informatie van ‘hun slachtoffers’ hebben. Zo ook talloze klantengegevens waarmee de hackers voor heel wat problemen kunnen zorgen.

De Belgische politie geeft toe dat ze zelf geen informatie heeft van de Belgische afdeling hackers. “De Belgische Computer Crime Unit heeft geen verdere informatie”, aldus de woordvoerster van de Belgische politie.

Hackers?
Al moeten de aanvallen ook gerelativeerd worden. De groep hackers zijn uiteindelijk maar jongeren die plezier maken. Het script waarmee de websites offline werd gehaald, is makkelijk op internet te downloaden. Enkel een domeinnaam en het uur van de aanval invoeren, en het programma doet de rest. Je kan de groep 'Floepies' overigens gewoon volgen op twitter.

De hackers gebruiken het masker van Guy Fawkes



Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1195065/2010/12/13/Ook-Vlaamse-hackers-achter-WikiLeaks-aanvallen.dhtml



Geen opmerkingen:

Een reactie posten